Loading...
Pénzkultúra Alapítvány2018-08-02T12:37:35+00:00

PÉNZKULTÚRA ALAPÍTVÁNY

A Pénzkultúra Alapítvány 2008 óta működő non-profit szervezet, amely Solymár Attila magánszemély kezdeményezése.
Működését az alapítvány kuratóriumi tagjai, az általuk képviselt biztosító társaságok, valamint az életbiztosítási iparágban működő más intézmények, magánszemélyek, és külsős támogatók adományai biztosítják. Edukativ tevékenysége keretében 2014 óta minden évben részt vesz a Budapesti Életbiztosítási Csúcstalálkozó megszervezésében, szervezi és támogatja az iparági felzárkózást a nemzetközi élvonalhoz.
Társadalmi felelősségvállalása keretében olyan családokat kutat fel és támogat évről évre, ahol életbiztosítás hiánya mellett történt olyan tragédia, amelynek következtében az érintett család számára önerőből nem lehetséges fenntartani a család megszokott életszínvonalát, vagy túljutni a hirtelen fellépő anyagi nehezségeken.

tovább az alapítvány oldalára

KÜLDETÉSÜNK

A Pénzkultúra Alapítvány célja az életbiztosítási szakma képviselőinek széleskörű összefogásával:

  • ismeretterjesztés – életbiztosítási kultúra terjesztése a lakosság körében,

  • tudásmegosztás – a hazai biztosítási szakma fejlesztése a nemzetközi tudásmegosztás szellemében,

  • szolidaritás – az életbiztosítás hiányában bajba jutott családok felkutatása és támogatása a kölcsönös felelősségvállalás jegyében.

ISMERETTERJESZTÉS

Az alapítvány célja az egyének és családok széles körében felismertetni az életbiztosítás létfontosságát, felkészülve az élet váratlan eseményeire, és elhárítva a „nem időben meghozott döntések” kockázatát.

TUDÁSMEGOSZTÁS

Az alapítvány elkötelezett támogatója a hazai életbiztosítási kultúra és pénzügyi tanácsadói szakma presztízsének fejlesztése iránt. Ennek szellemében folyamatos szakmai képzéseket szervez, ösztönözve a szektoron belüli összefogást és tudásmegosztást. A világ legelismertebb pénzügyi tanácsadóinak meghívásával rámutat a világgazdasági és iparági változások kihívásaira és a bennük rejlő lehetőségek kihasználására, valamint a szükséges szemléletformálásra.

SZOLIDARITÁS

A kölcsönös felelősségvállalás jegyében olyan bajba jutott családokat kutat fel és támogat, ahol életbiztosítás hiányában egy váratlan tragédia következtében, képtelenek fenntartani a család megszokott életszínvonalát az alapítvány segítsége nélkül.