Loading...
money culture foundation2018-08-02T23:53:14+00:00

Money and Culture Foundation

The Money and Culture Foundation is a not-for-profit organisation established in 2008 at the initiative of Attila Solymár, a private individual.
Its operation is funded from the donations of Members of the Foundation’s Board of Trustees, the insurance companies they represent, as well as other institutions operating in the insurance industry, private individuals and external benefactors. As part of its educational activities, since 2014 it has participated in the organisation of the Budapest Life Insurance Summit each year, promoting and supporting the elevation of the industry to international standards.
As part of its social responsibility activities, year-by-year it selects and supports families where a tragedy occurred without life insurance cover, as a result of which the family cannot maintain its usual standard of living or overcome an unexpected financial difficulty.

tovább az alapítvány oldalára

KÜLDETÉSÜNK

A Pénzkultúra Alapítvány célja az életbiztosítási szakma képviselőinek széleskörű összefogásával:

  • ismeretterjesztés – életbiztosítási kultúra terjesztése a lakosság körében,

  • tudásmegosztás – a hazai biztosítási szakma fejlesztése a nemzetközi tudásmegosztás szellemében,

  • szolidaritás – az életbiztosítás hiányában bajba jutott családok felkutatása és támogatása a kölcsönös felelősségvállalás jegyében.

ISMERETTERJESZTÉS

Az alapítvány célja az egyének és családok széles körében felismertetni az életbiztosítás létfontosságát, felkészülve az élet váratlan eseményeire, és elhárítva a „nem időben meghozott döntések” kockázatát.

TUDÁSMEGOSZTÁS

Az alapítvány elkötelezett támogatója a hazai életbiztosítási kultúra és pénzügyi tanácsadói szakma presztízsének fejlesztése iránt. Ennek szellemében folyamatos szakmai képzéseket szervez, ösztönözve a szektoron belüli összefogást és tudásmegosztást. A világ legelismertebb pénzügyi tanácsadóinak meghívásával rámutat a világgazdasági és iparági változások kihívásaira és a bennük rejlő lehetőségek kihasználására, valamint a szükséges szemléletformálásra.

SZOLIDARITÁS

A kölcsönös felelősségvállalás jegyében olyan bajba jutott családokat kutat fel és támogat, ahol életbiztosítás hiányában egy váratlan tragédia következtében, képtelenek fenntartani a család megszokott életszínvonalát az alapítvány segítsége nélkül.